Waarom kinderlogopedie?

Je hele leven sta je in contact met andere mensen. In zo’n contact staat de communicatie centraal. Ieder mens heeft dus levenslang behoefte aan communicatie. Daarmee kun je onder andere duidelijk maken wat je wilt of juist niet wilt, wat je prettig vindt of niet, wat je hebt meegemaakt, waar je over nadenkt en wat jou bezig houdt, waar je trek in of behoefte aan hebt. Kinderlogopedie helpt wanneer het aanleren of uitvoeren van deze vaardigheden moeilijk gaat.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan.

  • verstaanbaar spreken
  • durven spreken
  • te vertellen
  • voldoende woorden kennen
  • ondersteuning wanneer jouw kind de ander (regelmatig) niet begrijpt
  • het leren lezen en spellen onvoldoende op gang komt

Ons professionele team van logopedisten doet er alles aan om die communicatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Wij bieden hulp aan het kind en zijn omgeving.

De logopedist biedt ook hulp bij eet- en drinkproblemen

Pré-verbale logopedie

Eten en drinken zijn de basale functies in het leven. Bij baby’s en jonge kinderen kan bijvoorbeeld de flesvoeding, de lepelvoeding, het verwerken van stukjes en het goed leren kauwen problemen opleveren. Het eten en drinken horen prettig en fijn te zijn voor zowel het kind als de ouder, helaas is dat in sommige gevallen niet zo.

De préverbaal logopedist is specialist in het behandelen van eet- en drinkproblemen en kan hierin begeleiden en hulp bieden.

N.B. Onze logopedisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Onze partner voor logopedie in Losser is Logopediepraktijk Losser

Meer weten?

Behandelaars voor Kinderlogopedie en préverbaal Losser

Edith Tiethof

Omdat mee kunnen doen belangrijk is

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op