Er zijn KIDSclinic kinderteams in Enschede, Losser en Oldenzaal. De zorgverleners in de teams werken zoveel mogelijk vanaf één KIDSclinic praktijk en zijn opgeleid voor het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Bij welke zorgprofessional je ook binnenkomt, wij kijken altijd samen hoe wij jou en jouw kind het beste kunnen helpen. Middels onze multidisciplinaire aanpak.

Je vindt in onze kinderteams:

  • kindercoaches
  • kinderdiëtisten
  • kinderergotherapeuten
  • kinderfysiotherapeuten
  • kinderlogopedisten (ook pré-verbale logopedie)
  • kinderpodotherapeuten
  • zorgverleners GGZ Kind & Jeugd

Onze aanpak

Juist doordat we met onze kinderteams veelal vanaf één locatie werken, kennen we elkaar goed en kan er effectief onderling worden doorverwezen en samengewerkt. Zo ziet jouw kind vertrouwde gezichten en hoeven jullie niet telkens opnieuw je verhaal te doen.

Mocht jouw zoon of dochter baat hebben bij deze multidisciplinaire aanpak, dan zullen wij de zorg zoveel mogelijk vanuit één behandelplan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de zorg voor jouw kind, onderling, goed op elkaar wordt afgestemd.

Wij maken graag tijd voor jou en jouw kind om te luisteren naar eventuele zorgen en/of signaleringen. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij als ouder vaak als geen ander weet, wanneer er wat met je kind is. Je ziet hem/haar minder stralen of het valt op dat jouw kind bepaalde vaardigheden moeilijker of langzamer leert dan leeftijdsgenootjes.

Voor elke vraag of klacht(patroon), hoe klein ook, zijn wij gedreven een passende oplossing te vinden. Waarbij gelukkig vaak blijkt dat sommige kinderen ‘gewoon’ meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen. Of dat je als ouder ‘even’ ondersteuning nodig hebt. Immers kinderen leren door te zien, te horen en te doen. En daarbij speelt de omgeving, waaronder zeker ook de thuissituatie een belangrijke rol.

Bel gerust om samen te overleggen. T. 053 485 03 73