Kindervoeten maken een hele ontwikkeling door, ze zijn in de groei en daarom kwetsbaar. Mocht je het idee hebben dat jouw kind last heeft van zijn/haar voeten of valt je iets op aan de voeten van jouw kind? Dan ben je van harte welkom op het voetenspreekuur.

Wanneer naar het voetenspreekuur?

  • Jouw kind loopt zichtbaar anders dan andere kinderen
  • Jouw kind ervaart pijn aan of in de voet, enkels, knieën of heupen
  • Je hebt het idee dat de voet(en)-, enkel- of kniestand van jouw kind anders is dan van andere kinderen
  • Jouw kind valt regelmatig, struikelt of loopt moeizaam (Bijvoorbeeld sloft of sleept)
  • Jouw kind loopt veel op de tenen
  • Je hebt het idee dat jouw kind zijn/haar voeten ongelijk belast of niet goed afwikkelt (Dit kan je bijvoorbeeld zien wanneer de schoenen van jouw kind ongelijkmatig of overmatig slijten)
  • Je hebt vragen omtrent het schoeisel van jouw kind

Waarom het voetenspreekuur?

In de praktijk zien wij dat ouders van kinderen met bijvoorbeeld knieklachten, regelmatig ook vragen hebben over bijvoorbeeld schoeisel of de ontwikkeling van de voeten van hun kind. Zodat zij los van elkaar een kinderfysiotherapeut en een podotherapeut bezoeken. Om het voor jou als ouder zo toegankelijk mogelijk te maken en bovendien jouw kind de beste zorg te bieden, hebben wij de kinderfysiotherapeuten van KIDSclinic en de kinderpodotherapeuten van Voetencentrum Wender, onze krachten gebundeld.

Tijdens het voetenspreekuur heb je een gesprek met beide kindertherapeuten en kijken wij samen naar de voeten van jouw kind, zodat jouw kind niet twee keer onderzocht hoeft te worden en je al jouw vragen direct kan stellen. Ook een eventueel vervolg kan hierdoor beter op elkaar afgestemd worden.

Voor wie is het voetenspreekuur?

Het voetenspreekuur is er voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun ouder(s) of verzorger(s).

Wat is de inhoud van het voetenspreekuur?

Het doel van het spreekuur is de houding, de anatomie van de voet(en) en het bewegingspatroon van jouw kind te beoordelen. Afhankelijk van het resultaat van deze beoordeling kan een vervolg besproken worden. Het vervolg kan bijvoorbeeld bestaan uit een zogenaamde multidisciplinaire behandeling. Oftewel een gecombineerde behandeling door een kinderfysiotherapeut en kinderpodotherapeut.

Uiteraard is er tijdens het spreekuur alle ruimte om vragen te stellen en eventuele twijfel/zorg te bespreken.

Verwijzing en vergoeding

Je hebt geen verwijzing nodig voor het voetenspreekuur. Een bezoek aan het voetenspreekuur valt in principe onder de vergoeding vanuit jouw basiszorgverzekering.

Indien jouw kind een aanvullende behandeling nodig heeft van een kinderpodotherapeut, heb je hiervoor een aanvullende zorgverzekering nodig. Kinderfysiotherapie wordt meestal volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Inschrijven?

Je kan je met jouw kind inschrijven voor het voetenspreekuur door te bellen met T. 053 485 03 73.

Belangrijk!

Wanneer je ons voetenspreekuur bezoekt is het van belang dat jouw kind gedragen schoenen aan heeft en geen nieuwe. Zo kunnen wij met jou het beste beeld krijgen van de voeten en het looppatroon van jouw kind. Gemakkelijk zittende kleding is plezierig.

 

 

Behandelaars voor Voetenspreekuur Enschede

Edith Tiethof

Omdat mee kunnen doen belangrijk is

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op