Wil jouw kind ook zo graag die leuke kleding kunnen dragen? Lekkerder in zijn/haar vel zitten? Zich fit voelen? Beter mee kunnen doen met gym of sport op school? En meer zelfvertrouwen hebben?

Wil je met en voor jouw kind werken aan een gezond gewicht?

Wij helpen jou en je gezin!

Middels het Cool2BFit programma ondersteunen we je kind en jou als ouder(s), bij het bereiken van een gezonde manier van leven en daarbij behorend gewicht. Het programma wordt verzorgd door een team van zorgprofessionals, denk hierbij aan een (kinder)diëtist, kinderfysiotherapeut, een coach en een sportinstructeur. Immers je fit, zelfverzekerd en lekker voelen bereik je niet alleen door goede voeding of voldoende beweging. Het is een combinatie van meerdere factoren.

Het Cool2BFit programma heeft haar effectiviteit bewezen doordat:

 • Jij samen met je kind deelneemt
 • Er zowel aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, zelfvertrouwen als aan weerbaarheid.

Het programma heeft als focus ‘ervaren dat een gezonde leefstijl’ vooral ook heel leuk kan zijn, je plezier kan hebben in bewegen en dat ook goede voeding lekker is.

Wat bereiken we met elkaar?

 • Een gezondere leefstijl
 • Gezonder leren eten (en daarvan kunnen genieten)
 • Sporten leuk gaan vinden en onderdeel maken van de manier van leven van jou en je gezin
 • De algehele conditie en gezondheid verbeteren
 • Het voorkomen van gezondheidsproblemen in de toekomst, zoals obesitas, hoge bloeddruk of te hoge bloedsuiker
 • Het zelfbeeld van jouw kind verbeteren
 • Leren omgaan met pesten/pestgedrag

Het Cool2BFit programma

Binnen Cool2BFit zijn er twee programma’s voor de leeftijdsgroep 4-8 jaar en een groep van 8-13 jaar. Per groep van 8-12 deelnemers werk en sport je intensief samen, waardoor er onderling ook veel gemotiveerd en gestimuleerd wordt.

In een groep van acht tot twaalf deelnemers sporten de kinderen onder begeleiding van een sportinstructeur, daarbij worden er regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten georganiseerd. Het programma duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie verschillende fasen: de intensieve fase, de sportfase en de follow-up fase met online coach. Deze online coach zal kind en ouder/verzorger nog een jaar ondersteunen bij het realiseren van de leefstijlverandering. Om zo de nieuwe manier van leven goed voort te kunnen zetten.

Data en locatie

Het sporten vindt plaats in ‘de Vlasakker’, de ouder- en kinderbijeenkomsten op “Basisschool de Verrekijker” en de behandelingen/evaluaties bij fysiotherapiepraktijk FITclinic te Losser.

De Cool2BFit zorgprofessionals in Losser zijn:

 • Merlin Vollenbroek, diëtist en eigenaar bij Eetbewust.nu
 • Lieke Boeijink, master kinderfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut bij KIDSclinic en FITclinic fysiotherapie
 • Chantal ten Voorde, orthopedagoog praktijk van der Valle
 • Ron Naafs, zelfstandig sportinstructeur

Het eerstvolgende lesprogramma start in september 2021. Een tijdige aanmelding is te adviseren. (Lesdagen en -tijden worden zo spoedig mogelijk op deze website gepubliceerd).

Aanmelden

Dat kan bij ons secretariaat op T. 053 485 03 73.

N.B. Heb je vragen over het programma of wil je liever eerst langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Vraag dan naar één van onze kinderfysiotherapeuten.

Behandelaars voor Cool2BFit Losser (gezond gewicht)

Edith Tiethof

Omdat mee kunnen doen belangrijk is

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op